A l'atenció dels visitants

En aquest blog així com en flickr i en Picasaweb he posat fotos en les quals alguna persona es pot reconeixer... si és així i no vol que la foto continue en la pàgina, que m'ho faça saber a la meva adreça de correu electronic, que trobará a la dreta de la pàgina i gustosament la llevaré. La meva intenció no és ofendre a ningú sino mes bé fer coses boniques... Gràcies per la vostra comprensió.

dimecres, 6 de febrer de 2013

Avui comença febrer per a mi...

Tal i com roden les coses els mesos, ara, haurien de tenir 25 dies i encara me'n sobren cinc....
Estic tan pansint, tan cansat, tan cremat que fins hi tot la cendra és més compacta que no em sent. És per aixó que m'endinse en aquesta deleitable i encisadora tasca de la fotografía... pera omplir l'ànima del balsàmic plaer que em produeix... hi ha qui els pega per xuclar picaports.... a mi m'ha pegat per la fotografia....

Aquest mes de febrer l'he començat llançant-me de cap a les textures i a les fotos que imiten els alt-relleus... ja veurem com l'acabe.


Com que estic tot sol i no vull engoixar-me  us explicaré un poc el que he fet amb aquesta fotografia que roba una escena d'una sesió de fotos de moda.... me la vaig trobar a la Madeleine, a les mateixes escales....i vaig aprofitar per a fotografiar el moment, sense mes pretensions... al meu voltant hi havia un vol de fotografs de mòbil fent un milió de fotos... que segurament acabarien en internet. 
Com anava diguent, aquesta foto no tenia, per a mí, ni el mes minim interés.... ( que bó está el cafenet que m'acabe de preparar...)... pot ser per això l'havia deixada oblidada dins d'un arxiu que se'n diu  04abril12... si, era Pasqua, la de la mona...  bé però anem per feina.... avui mirant , millor dit buscant una altra foto que haví pres per aquelles dades.... me le trobada i se m'ha acudit l'invent.

Primera part.

Li he aplicat el tractament que ja coneixeu.... torturant la pobra foto... fin arribar a aquesta primera que veieu ací a baix, no està mal, ....veritat?... una foto vulgar sense més... nítida, ben composada, un color desllavat, com el que veig en algunes fotos que trobe per flickr....no tenia res que reproxar-me, havia treballat bé.


Li he aplicat una textura que em vaig trobar l'altre dia a la Vall d'Ebo a una de les pared d'un casa on es fan activitats culturals i tot aixó que tant agrada als joves que feien fotos amb el mòvil darrere de mi... és aquesta.
Us la deixe per si li voleu trare profit vosaltres per fer coses com aquestes...

Com haureu pogut apreciar la foto és escasa en color i prou diferent dels tons de la textura.... bó normalment aixó no te massa importància .... perque sempre podem manipular la textura o bé baixar l'opacitat de la capa de la textura... posar-li'n una segona ... a gust del cosumidor. Pero jo sóc manios.. i he preferit escalfar un poquet els colors imitan els tons càlids del meu taulell. És per aixó que he fet una altra foto igual que la primera pero més calenta... amb uns tons més ocre... no tan blaus...
Aquesta segona versió, m'ha paregut prou correta i he començat la segona part del procés.... fundir textura i foto en una sola imatge.
Segona part

 Com que vull manar de la textura i llevar-ne un troç si em fa falta o bé fer-la desenfocada per parts , o... fer-li la punyeta fins que quede com  a mí m'agrada... 
 1. Obrir la textura.
 2. Anar al menú:  Seleccion .... seleccionar tot.. (la barreta de menús està dalt)
 3. Anar al menú:  Edición....  copiar.
 4. Clicar on estiga la llengueta de la foto de la model i altra vegada anar al menú: Edición... pegar.  Aneu alerta... no es pot fer aquesta operació amb el botó dret del ratolí com estem acostumats a fer.... no se perqué.... coses del programa Photoshop.
 5. Si voleu anar més de presa useu les treveses del teclar: Ctrl + A (per seleccionar tot) Ctrl+C (per copiar) i Ctrl+ V ( per pegar a la foto de la model).
 6.  Una vegada que hajam acabat aquestes peripècies.... veuren que en la finesta de capes ( a la dreta de la finestreta de la imatge.... ) hi ha dues capes l'una amb la notra model i l'alta amb la nostra capa mentre que a la finesta de la imatge la textura cobreis poc o molt la notra foto. ( si la cobreix del tot no s'apureu .... la foto està baix... si la voleu vore.... disminui l'opacitat de la capa de la textura tot i tenint-la seleccionada (en blavet), (o bé cliqueu a l'ullet i apagueu la capa) i veureu com apareix.
 7. Bé, ara comencem amb la nostra textura... cal pegar-li una bona pallissa... Cadascu li pegarà el que li done la gana.... segons el seu seny li faça entrendre.
 8. JO .....
 9. He creat una mascara de capa a la textura (a la dreta de la capa textura) .... com fer-ho?...fácil... a la part de baix de la finestra de capes.. hi ha una icona que es un rectangle amb un cecle a l'interior... cal clicar hi, s'obre la mascara que buscavem ... i amb el pinzell de pintar en negre he anat tapant en la mascara de capa alló que no vull que cobrisca la capa  ( dependra de la opacitat del pinzell pintara mes opac o més clar... veure dalt de la finestra de la foto una barra i buscar opacitat... podeu disminuir-la o augmentar-la per a dosificar la opacitat del traç de la nostra ferramenta).
 10. D'aquesta manera he anat traen de baix de la capa (ja que la estic eliminant) les parts que m'interessaven.... les figures humanes i el paraigües.... En aquest punt jo, sempre treballe amb una opacitat del pinzell de 50% i augmente o baixe el percentatge, segon veig com va la part de la foto que rescate... vaig molt lenament...
 11. Ara ve la part  més divertida... provar diverses manera de fundir (modo de fusión que diun els mestres) les dues capes.... mireu a la part de dalt de la finestra de capes ... hi trobareu un rectangle que te escrit dins Normal... bé aixo val dir que la capa textura i la seva mascara actuen sobre la capa foto... de manera normal... si desplegueu el rectanglet amb les fletxes de la seva dreta... veureu la de possibilitats que apareixen.... proveu-les i la que que més us agrade..... és la bona... Jo he escollit ...Multiplicar...
 12. El resultat és el que veieu a sota....


 Per si us interessa aixó de les capes.... hi ha una revista al mercat que no està gens mal.. es diu: Photoshop fácil. i al seu nº 10 trobareu un article molt interessant sobre aixó de la fusió de les capes.

Uns exemples del que he sigut capaç de fer.dilluns, 4 de febrer de 2013

Un procés per a photoshop.

PASO A PASO
LOS PASOS
 1. Corrijo los posibles errores con Camera Raw ( incluso si es jpg)
 2. Duplico dos veces la capa de fondo ( por si acaso)
   • Fondo copia.
   • Fondo copia 2
   • y trabajo en esta última capa.
 3. Fondo copia 2 la convierto en b/ n.
 4. Duplico la capa b/n (fondo copia 3)
 5. Pongo la capa (fondo copia 3) en modo de fusión:
   • Fusión subexponer ---(zona de trabajo cuadro negro)
   • Fusión sobreexponer ---(zona de trabajo cuadro blanco)
   • En la zona de trabajo encontraras un cuadro blanco (o negro) y colocándome sobre la capa fondo copia 3 le aplico un Filtro --> desenfoque gaussiano al gusto (sobre 10 ó 12 a mi me vale) para encontrar las linea de dibujo que luego usaré durante el proceso.
 6. Fundo las capas (Fondo copia 3) y (fondo copia 2) con combinar capas hacia abajo y obtengo la capa con un dibujo en b/N (Fondo copia 3)
 7. En esta capa puedo trabajar con una nueva capa de ajuste el brillo y el contraste para mejorar el dibujo y si me parece le doy un toque de enfoque con el filtro enfoque suavizado.
 8. Duplico la copia (fondo copia) y subo esta (fondo copia 2) sobre la del dibujo (fondo copia 3).
 9. Aplico a la capa Fondo copia 3:
   • Filtro LucisArt 3.0.2. SE:
    • con una densidad de "sculpture".
    • “Strength”.... en el 1º nivel(tal como está)
    • “Smooth Detail”.... (0) ó (1)
    • “Mix With Original Image”
     • Processed 55%
     • Original 45%
    • Clicar en OK.
    • Con la aplicación de este filtro consigo aumentar el detalle en los perfiles de la imagen y desaturar los colores ( pero lo de los colores lo arreglo después).imitando así los bordes (relieve de los HDR).Si los quieres un poco mas acentuados prueba a subir Strength (o así) a segundo nivel o a tercer nivel. o bien jugando con el porcentage de “original image
 1. Aplico a la misma capa de antes (fondo copia 3)
    Nik Software.... Color Efex Pro 4 :
    • Tonal contrast (con los valores de la derecha tal como o modificándolos al gusto).Se crea automáticamente una capa nueva Color Efex Pro 4.
 2. Aplico a la misma capa anterior: 
  Topaz DeNoise 5 (o cualquier programa para reducir ruido)
    • En diferentes densidades para saber cual es la mejor o la que mas te gusta.
    • Esto es para darle este tono de porcelana que aparecen en ciertas partes de la fotografía.
 3. Por último paso la capa dibujo (Fondo copia 3) sobre todas las demás y la fundo en modo multiplicar.
 4. Aplico suavemente el filtro: Distorsionar---> Resplandor difuso. Un halo de luz interior de mayor o menor densidad. (También podemos hacerlo con una capa rellena de blanco y pintando (borrando) en negro y desenfocando y bajando la densidad.)
 5. Se acabó el trabajo.


  Vejam alguns exemples. 


  En aquestes últimes he aplicat textures a diferents nivell, unes son fotos de ferro, pintura, etc... altres aplicacións de les pròpies textures de Photoshop ( textures: llenç, arena, etc...)

  Aquesta és la original.
  Solament li he aplicar els primers pasos (de l'1 al 7) per a trau-li tot el detall y tota la nitidesa.
a
Que us ho paseu d'alló més bé.
Fins l'altra.